Wat is een Hackathon?

2 dagen samenwerken!

De hackathon bestaat uit een workshop-achtige activiteit waarin in kleine groepjes creatieve oplossingen voor alledaagse problemen worden bedacht én uitgewerkt. Het resultaat is bijvoorbeeld een prototype of een proefmodel van een apparaatje, een gereedschap of een oplossing die bestaat uit een computerprogramma (App) op een iPad of Smartphone.
Doordat de samenstelling van elke groep zeer divers is wordt het onderwerp van alle kanten belicht waardoor de kans op goede oplossingen wordt vergroot.

Voor de leek onder ons: wat is hacken?

Hacken is het vinden van toepassingen die niet door de maker van het middel bedoeld zijn, speciaal met betrekking tot computers. Complexiteit speelt hierbij geen rol, integendeel, gemakkelijke en snelle alternatieve oplossingen hebben de voorkeur. Ook het gebruik van een wasknijper om te voorkomen dat je broekspijp tussen je fietsketting komt is in principe eenhack. “Gewone” uitvindingen en verbeteringen zijn dus geen hacks, zolang ze gebruikt worden waarvoor ze gemaakt zijn (Bron: Wikipedia).

Wat is een hackathon?

Hackathon is een tweedaagse hippe workshop waarbij men nieuwe producten en/of diensten bedenkt en in elkaar knutselt. Een hackathon vindt plaats in relatief kleine groepen. De mix van verschillende hobby’s en interesses van de deelnemers, maken een hackathon aantrekkelijk voor jong én oud. Iedere creatieveling heeft wel ideeën in zijn of haar hoofd zitten, om tot innovatieve oplossingen te komen.